Так цибуля збережеться до травня (лайфхак)
Коли починається збирання врожаю цибулі та її заготівля на зимовий період, будь-яка господиня ставить питання, де і як краще зберігати цибулю. Дніпровська панорама ділиться нехитрими правилами, які дозволять зберегти овоч до самої весни.
На зберігання відправляйте тільки суху цибулю
Перед зберіганням цибулю слід добре підготувати, а саме – просушити на свіжому повітрі. Також можна зробити сушіння цибулі в духовці або електросушарці при невеликій температурі протягом 4-5 годин. Після цього потрібно обрізати сухе пір'я за допомогою ножа або ножиць, при цьому слід залишити пір'я довжиною близько 3 см.
У чому зберігати
Помістіть цибулю у ящики, бажано дерев'яні. Як варіант можна використовувати тканинні мішки. Рекомендується укладати цибулю в один шар, тоді буде простіше стежити за її станом. Якщо цибулі багато, розкладіть її по ящиках, при цьому висота складених цибулин не повинна перевищувати 25-30 см. Щоб цибуля не висохла, на верхній шар присипте сухим лушпинням.
Місце для зберігання - темне та сухе
Хороше місце для зберігання має бути сухим та темним. Якщо у вас є підвал або льох, можна розмістити там ящики з овочами прямо восени. У ящиках рекомендується зробити отвори з боків для вентиляції. Найкраща температура для зберігання – трохи більше 0 градусів.
Що робити, якщо немає льоху чи підвалу
Зберігати цибулю можна на кухні, але в такому випадку потрібно підтримувати температуру близько 18-20 градусів. Недолік зберігання в таких умовах: можливе висихання цибулі, якщо вологи в приміщенні мало, і, навпаки, гниття або проростання коріння, якщо дуже багато вологи. Тому, зберігаючи на кухні, потрібно іноді контролювати цибулини, неодмінно викидаючи зіпсовані.
Для зберігання зовсім не годяться поліетиленові пакети – через відсутність провітрювання цибулини починають гнити. А якщо цибулю перекласти листям папороті, то вона збережеться набагато довше.
Також раніше ми писали Чим підживити кабачки в серпні, щоб зростали до осені