Тепер із табличкою: у Дніпрі підписали пам'ятний знак «Хрест ЗСУ»

У Дніпрі на пам'ятному знаку «Хрест ЗСУ» встановили табличку. Інсталяцію в пам'ять про усіх захисників України, що загинули в боях з агресором, створили з ініціативи бійців 128-ї бригади територіальної оборони. До заходу з відкриття таблички долучилися бійці бригади, їхні родини, представники мерії, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Дніпро ТВ.

хрест ЗСУ

Наша бригада на 90 % складається з дніпрян. У березні 2022-го вперше вступили в бій і відтоді не відходимо. Наші хлопці звільняли Харківщину, Луганщину, стримували наступ ворога на запорізькому напрямку. Тримають фронт на Вугледарі. На жаль, війни без втрат не буває. Серед наших бійців є загиблі. Гинуть і  військові з різних куточків України, а також цивільні, волонтери, діти. На вшанування всіх, хто загинув, за ініціативою бійців 128-ї бригади силами департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання встановлено цей памʼятний знак «Хрест ЗСУ». Останній, як кажуть, штрих – встановили табличку до інсталяції. Вона, власне, і розповідає, що це за памʼятний знак. За QR-кодом на табличці можна перейти на сторінку нашої бригади, де про неї написано. До цього памʼятного знаку приходять родини загиблих, їхні дружини, діти, батьки, — розповів сержант 232-го батальйону 128-ї бригади територіальної оборони на позивний «Доцент».

Архітекторка, авторка пам'ятного знаку «Хрест ЗСУ» Олена Іваницька зазначила:

хрест ЗСУ

Як кажуть: першим було слово. Як тільки пам’ятний знак підписали, усі перехожі можуть ознайомитися, прочитати що він означає.

Виконувач обов’язків директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Сергій Луденський розповів:

хрест ЗСУ

Завершили оформлення інсталяції «Хрест ЗСУ». Це для нас рідна 128-ма бригада. Саме з неї для молоді починався волонтерський проєкт «Постріл помсти». З нею починали розмальовувати петриківським розписом уламки снарядів, тубусів, аби генерувати для них донати. Для рідної бригади завжди приємно впроваджувати заходи на честь полеглих воїнів і на підтримку тих, хто зараз на бойових позиціях.

До заходу долучився і військовий 128-ї бригади на позитивний «Одеса». 

хрест ЗСУ

Це дуже приємно, коли хлопців не забувають, коли про них пам’ятає громада Дніпра. Тяжко згадувати побратимів, яких вже немає серед нас. Усе, що ми робимо, — недарма. Це для наших дітей, молодого покоління, — підкреслив чоловік.

хрест ЗСУ

Серед присутніх на відкритті пам’ятної таблички була й пані Орина з сином Володимиром. Її чоловік на позивний «Каспер» загинув 9 січня.

Увесь час він був «на нулі». 9 січня потрапив під обстріл і загинув. Цей знак — це про тих, кого, на жаль, уже немає.  Це дуже важливо, щоб не забували тих, хто віддає свої найкращі роки, здоров’я, своє життя за перемогу. Такий знак — це безцінна пам’ять для родин, – додала пані Орина.

хрест ЗСУ

Нагадаємо, раніше ми писали: Боєць бригади з Дніпропетровщини зізнався, що допомагає вижити в окопах