Тепер зрозуміло, хто реве басом на Мандриківській косі. У Дніпрі виявили рідкісну пташку (фото)

Затишний зелений куточок у місті Дніпро на житловому масиві «Перемога» – коса біля гребного каналу, що розпочинається наприкінці бульвару Слави. Місцеві мешканці прагнуть створити на місці косиі та прилеглих ареалів так званої Мандриківської затоки та заплавного лісу природоохоронний заказник "Мандриківський". Наразі містяни знайшли в цьому місці гніздування рідкісних птахів, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на пост Ольги Левченко.

Трохи розповімо про пташок, які гніздяться у нашому майбутньому заказнику «Мандриківський» і про яких ідеться в роботі науковців, що нею обгрунтована пропозиція створення заповідника.
Авжеж, серед них є рідкісні.
Одна з них – бугайчик.
Ця пташечка відома своїм басовитим голосом, який наче зовсім не в’яжеться з досить невеликим розміром. А ще – своїм шпагатом та іншими йога-асанами, в яких вона ловить рибу й жабенят. Рухи шиї – мовби телескоп, лапи вигинаються в будь-яких напрямах, хода – навшпиньки.
Бугайчик із родини чаплевих, отже, селиться на берігах річок, ставків, на болотах, пише Левченко.

Вона додала, що птах занесений до Бернської конвенції і охороняється Директивою Європейського союзу з охорони диких птахів та Угодою по охороні афро-євразійських мігруючих водоплавних птахів.

У 2019 році Українська природоохоронна група видала посібник із переліком птахів і тварин, яких захищає Бернська конвенція.

Для цих птахів у Європі створюється Смарагдова мережа – території особливого природоохоронного інтересу. Коли наша країна увійде в ЄС, заходи з відновлення та охорони видів на цих територіях будуть фінансуватися.

Не певні, що до Смарагдової мережі потрапить наша коса, але кількох досить цінних пташок ми таки на ній маємо, - написала Левченко

Пташка бугайчик

Пташка бугайчик

Пташка бугайчик

Пташка бугайчик

Фото Євген Шнайдер.

Нагадаємо, раніше ми писали: «Винищувачі зла»: У Дніпрі погасили марку, присвячену бойовим літакам F-16