Мер Дніпра Борис Філатов нагородив фахівців лікарні матері та дитини ім. Руднєва, яка відзначає 110-річчя заснування

У Дніпрі міська багатопрофільна клінічна лікарня матері та дитини ім. проф. М. Ф. Руднєва відзначає своє 110-річчя. Лікарня була заснована ще за часів Катеринослава, а нині вона є потужним лікувальним закладом, де маленьким пацієнтам надають допомогу з перших хвилин життя. 15 травня міський голова Борис Філатов урочисто нагородив колектив лікарні ім. Руднєва. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

У дніпровській лікарні матері та дитини імені Руднєва щороку лікарня проводиться близько 7 тисяч операцій. Свого часу її заснувала Надія Алексєєнко.

0x0 (3)

"Хочу всім нагадати, що цю лікарню заснувала перша почесна громадянка нашого міста Надія Алексєєнко. Вона віддала велику частку коштів, аби увічнити пам’ять свого чоловіка. Сьогодні, у скрутних умовах повномасштабної агресії російської федерації, наші лікарі працюють, лікують наших діточок. Працюють цілодобово - 24/7", - сказав мер Дніпра Борис Філатов, ручивши подяки лікарям і медперсоналу.

Медичний центр ім. Руднєва має різнопрофільні відділення та велику команду лікарів. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну до неї приєдналися пʼятеро фахівців з Харкова. Тут також часто залучають досвід іноземних колег.

0x0 (7)

"Лікарня нам уже як дім. Ми знаємо одне одного. Ми живемо і бідами, і радощами наших співробітників. Я дуже і дуже вдячна цій лікарні, бо тут пройшло моє життя", - розповіла медична сестра приймально-діагностичного відділення із 42-річним досвідом роботи Наталя.

Реабілітацію в медцентрі проводять дітям від 1-го місяця та допомагають впоратися з патологіями нервової та опорно-рухової систем, а також відновитися після оперативних втручань.

0x0 (2)

Також у лікарні ще у 1985 році тут відкрили тоді перше в Україні відділення реанімації для новонароджених дітей. Лише за останні 10 років тут допомогли вижити понад 200 дітям з масою тіла від 500 г до 1 кг.

0x0

Дитячий лікар-анестезіолог відділення інтенсивної терапії для новонароджених Вікторія прийшла працювати сюди ще у 2011 році - одразу після навчання. Вон каже: поклик допомагати малечі відчувала завжди:

"Дуже великий відсоток дітей в нашій країні - та й у світі - народжується недоношеними, з низькою або екстремально низькою масою тіла. Тому ми опікуємося виходжуванням таких дітей, їхнім лікуванням та реабілітацією. Багато доношених діток народжується з вродженими вадами розвитку. Тому наша клініка разом з хірургами намагається допомогти їм соціально адаптуватися у майбутньому". Із багатьма родинами маленьких пацієнтів лікарі підтримують зв’язок навіть через роки, додає пані Вікторія.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі провели майстер-клас для дітей у шелтері для переселенців.