У Дніпрі працює релокована лікарня з Бахмута: які лікарі приймають (Відео)

У Дніпрі з початку червня почав приймати перших пацієнтів підрозділ Бахмутської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування, яка була релокована з Донецької області. У медзакладі надають вторинну медичну допомогу профільні лікарі усім жителям Бахмутської громади, які зараз знаходяться у Дніпрі. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Суспільне.

43cc9f407c79c8a8

"Консультування, лікування, спостереження в амбулаторних умовах, ведення вагітності в амбулаторних умовах, стоматологічна допомога дорослим та дітям та надання реабілітаційної допомоги дорослим та дітям теж в амбулаторних умовах. У нас приймають терапевт, невропатолог, гастроентеролог, ендокринолог, стоматолог", - розповідає завідувачка медичним центром Бахмутської лікарні інтенсивного лікування Олена Манухіна.

4faef445745208de

В лікарні приймають 46 медиків, які евакуювались з Бахмута. В травні тут розпочали ремонт приміщення: облаштували кабінети, більшість обладнання була вивезена з Бахмута. Але деяке довелось придбати - наприклад, у стоматологічний кабінет.

"Ми тісно співпрацюємо з хабами міста Бахмут, надаємо консультативну допомогу мешканцям громади та надаємо гуманітарну допомогу, за потреби - видача медикаментів, глюкометрів та багато іншого", - додає Олена Манухіна.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що після підриву Каховської ГЕС на Дніпропетровщині відкрили пункти з швидкими тестами на холеру.