У Дніпрі зберігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки: яка погода буде у вихідні (мапа)

Метеорологічна весна в Україні тривала 116 днів. Сезон перевищив кліматичну норму на півтора місяця. Попереду перші, вже фактично, літні вихідні. 20-21 травня в Україні переважатиме тепла погода - прогнозують синоптики, втім попереджують про пожежну небезпеку, передає Дніпровська панорама з посиланням на інформацію Українського гідрометцентру та прогнози народних синоптиків.

MyCollages - 2023-05-19T185347.576

Таку мапу надає Український гідрометцентр. На тлі високих денних температур, низької вологості повітря і тривалої відсутності опадів, на території більшої частини країни очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки 

Найближчими днями погодні умови в нашій країні матимуть літній характер. Внаслідок прогріву повітряної маси вдень максимальна температура перевищить +25 °С, а в південній половині місцями не виключено і +30 °С. Помітно стануть теплішими і ночі, а середньодобова температура виявиться вищою за середні багаторічні показники на 2 – 4 °С, - пише синоптик Ігор Кібальчич.

Також продовжиться переважання антициклональної діяльності з атмосферним тиском трохи вищим за кліматичну норму. Проте, слабко виражені атмосферні фронти все ж таки вплинуть на деякі області України, тому вдень місцями пройдуть невеликі короткочасні дощі у супроводі гроз. 

карта погоди 20 травня

 Температура повітря у нічні години очікується +10+16 градусів, а впродовж дня становитиме +20+26 градусів з невеликими коливаннями.  Дощі пройдуть у суботу у західних областях, у центральній частині та на сході, зачеплять трохи північ. У південній частині - без істотних опадів.  Де тепліше, там ймовірні грози.  У неділю дощовий фронт охопить південну частину, Закарпаття, Чернівецьку область та східні області, окрім Харківщини, - пише народний синоптик Наталка Діденко

Карта Діденко

На решті території опадів не передбачається.  У Києві 20-21 травня передбачається помірно тепла погода. Температура повітря становитиме +20+23 градуси. Невеликий дощ можливий у суботу, в неділю - суха погода.  Насолоджуємося метеорологічним літом, - додає Діденко

 У вихідні погода у Дніпрі  на погляд синоптиків буде така: 20 травня -  вночі без опадів, вдень місцями невеликий дощ, можлива гроза. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +10...+15°С, вдень +22...+27 °С.

21 травня - вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ, місцями з грозою. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, вдень +19…+24 °С.

Раніше ми писали про: Інтенсивне потепління викликатиме грозові дощі: яку погоду чекати у Дніпрі (мапа)