Уряд України турбується про пенсіонерів

Добра новина:  Уряд лідера партії "Українська стратегія" Володимира Гройсмана підвищить пенсії пенсіонерам, які мають великий стаж, але отримували невеликі зарплати.

Пенсії будуть перераховані з 1 липня. Загалом підвищення відбудеться для 2,5 млн пенсіонерів

Зокрема, жінки, які мають стаж понад 30 років, і чоловіки зі стажем більше 35 років отримають підвищення пенсій.  Для цієї категорії пенсіонерів пенсії становитимуть не менше 2 тис. грн.

«Для нас найважливіше завдання – допомогти і підтримати пенсіонерів, які все життя відпрацювали, але мали невелику зарплату. Економіка працює, її треба розвивати, і все, що вона зароблятиме – будемо реінвестувати в добробут людей», - зазначає голова Уряду та  лідер партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман.

Це підвищення -  черговий етап перерахунку пенсій. Далі збільшення виплат буде відбуватися в автоматичному режимі.

Нагадаємо,  1 березня 2019 року вперше відбувся автоматичний перерахунок пенсій.  В результаті підвищення отримали 8,9 млн пенсіонерів. Пенсії зросли у всіх категорій пенсіонерів, щонайменше – на 100 грн. В середньому одноразова доплата склала 591,89 грн.


Пенсійна реформа, яку лідер партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман реалізує з 2017 р.  - одна з найважливіших реформ останніх років.  Її головна мета – відновлення соціальної справедливості для тих, хто працював все життя.  На першому етапі пенсії були перераховані у близько 5,6 мільйонів українців.

За час проведення реформи підвищення пенсій отримали всі категорії пенсіонерів, в тому числі військові пенсіонери.

Цифри та факти

  • В 2018 році розпочалося поетапне підвищення пенсій військовим. Підвищення отримали 500 тис. пенсіонерів. Пенсії зросли в середньому на 476 грн
  • З 1 січня цього року відбулося чергове підвищення для 455 тис.  військових пенсіонерів. Пенсії зросли в середньому на 763,48 грн.

Навесні цього року відбувся перший автоматичний перерахунок пенсій, а пенсіонери з невеликими нарахуваннями (а це близько 1,8 млн осіб) отримали разову доплату.

З 1 січня 2020 р. відбудеться ще один етап підвищення пенсій.