Відновлення легендарного стадіону може відродити великий футбол у Дніпрі

Стадіон Авангард у Придніпровську знов виходить, відповідно своїй назві, на перший план новин. І розбурхують тему відродження стадіону дитячі тренери  Академії футболу Ротаня та Зозулі. Саме вони розмірковують про майбутнє футболу, яке неможливо уявити без належної бази. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на ДніпроTV.

Авангард

На поле Авангарду виходив ще Валерій Лобановський. Взагалі у спорті , як у мистецтві місце повинне бути "намоленим". І воно є, щоправда, у дуже занедбаному стані. Та його все ж таки легше відновити, ніж будувати нове. До того ж місце стадіону Авангард якнайкраще підходить для нової Школи з футболу, де діти з інших міст можуть навіть жити під час інтенсивних тренувань. Про це мріють тренери.

Попит на велику гру, на великий футбол існує завжди, але час не чекає. Для розвитку дітей це важливо, бо час не повернешь діти ростуть. Навіть  зараз у ці складні часи  треба думати про майбутнє,-  каже тренер Павло Шевченко.

Чому потрібні великі поля , досвідченим футболістам пояснювати не треба. Шкільні стадіони підходять лише для невеличких турнирів. Існують  стандарти для великого міста

У Львові дуже гарні бази спорту і інфрастуктура спортивна. Е можливість тренуватися й жити. У Дніпрі теж так повигно бути. Шкільні маленькі поля 40х20 для дітей це норм, але далі вже немає розвитку. Поле для змагань повинно бути 75  на110  - це стандарт поля, - каже тренер Антон Кодрін.

Таких полей на місто- мільйонник всього чотири.

Начальник управління спорту Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради підтримує ідею реконструкції стадіону Авангард. 


Треба шукати інвесторів та спонсорів, щоб його привести до ладу. Ми сподіваємось, що це нарешті буде зразок для великого футболу, де зможуть займатися професійно наші футболісти, - каже Олександр Осипов

 І все ж таки людям, які вирішать вкладати гроші у розвиток спорту потрібні хоча б приклади  подібних проєктів в Україні.

У нас є приклади у Луцьку, де інвестори відбудували легкоатлетичний стадіон, спільно з коштами державного бюджету. В Запоріжжі де величезний спортивний комплекс від інвесторів «Січ». Прикладів багато. В Європі теж фінансування з бюджету державного йде на 50 відсотків та інвесторів, - розповідає Осипов.

На жаль Постанова Кабміну України про заборону капітальних видатків на будівництво спортивних об'єктів під час воєнного стану не дозволить навіть частково розраховувати на участь  державного бюджету.

Чекаємо на відміну цієї постанови у пункті де заборонено капітальне будівництво, саме позиції щодо великих футбольних полів. Вони у нас є в загальноосвітніх навчальних закладах. Близько 60-ти. Але не вистачає великих футбольних полів зі штучним та натуральним покриттям, щоб  проводити чемпіонати області та всеукраїнські змагання- пояснює Осипов

Виходить зараз залишається чекати та все ж тренувати юних футболістів, які обрали для себе гру номер один у світі.

юні футболісти

Раніше ми писали про: Півтори тисячі гостей і подарунки від міста: один з найбільших у Дніпрі палаців культури «Шинник» відзначив 50-річчя.