Як доглядати за орхідеєю, щоб вона цвіла весь рік. Потрібна лише 1 ложка молока

Орхідея буде квітнути цілий рік - сміливо використовуйте секретний інгредієнт, який є у кожному холодильнику. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Орхідеї – екзотичні красуні, які чарують своїми ніжними квітами. Проте, щоб вони цвіли не лише сезонно, але й протягом цілого року, їм потрібна допомога. Квітникарі поділилися простим, але дієвим секретом – добривом з молока, яке знайдеться у кожному холодильнику.

Чому молоко?

Мова йде про звичайне молоко. Хоча таке поєднання на перший погляд може здатися дивним, але на практиці ефект не змусить на себе довго чекати.

В умовах дикої природи орхідеї отримують поживні речовини з кори дерев, моху та гальки. В домашніх умовах їм необхідне правильне підживлення. Молоко ж багате на кальцій, магній, калій та азот, які необхідні для орхідей.

Як приготувати добриво?

Змішайте 500 мл відстояної води та 1 столову ложку молока.
Ретельно перемішайте компоненти.

молоко

Як використовувати добриво?

  • Поставте горщик з орхідеєю у глибоку ємність.
  • Щедро полийте рослину добривом.
  • Залиште орхідею на 15 хвилин.
  • Злийте воду з горщика.
  • Поверніть орхідею на звичне місце.

орхидеяорхидеяОрхидеяорхидея 1орхидея гл

Як часто підживлювати?

Квітникарі рекомендують використовувати молочне добриво один раз на два тижні. Коли орхідея накопичить достатньо поживних речовин, вона випустить квітоніс.

Додаткова порада:

Молочним розчином можна протирати листя орхідеї. Для його приготування змішайте 2 столові ложки молока і 2 столові ложки теплої води. Листя стане зеленим, блискучим та здоровішим.

Спробуйте цей простий секрет, і ваші орхідеї будуть радувати вас своїми квітами протягом цілого року!