Як правильно та швидко засолити червону рибу: рецепт від шеф-повара (відео)

Варіантів використання солоної червоної риби у різних стравах безліч. Та й у звичайному бутерброді вона дуже смачна. Варто навчитися солити рибу у домашніх умовах, радить відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, передє Дніпровська панорама.

Бутерброд із червоною рибою – мабуть, найшвидший, смачний і поживний сніданок. Можливо поєднувати лосось, сьомгу або форель із каперсами, крем-сиром, свіжими огірками та ялтинською цибулею, помідорами чері, авокадо, яйцем-пашот і оливками. Втім, поєднань може бути дуже багато, все залежить від ваших смакових уподобань. До слова, навіть мікс солоної риби зі свіжим соковитим манго – це дуже смачно.

ЧИМ КОРИСНА ЧЕРВОНА РИБА – ЛОСОСЬ, СЬОМГА, ФОРЕЛЬ

Найкраще вживати в їжу дику червону рибу, так як вона буде містити більше корисних вітамінів і мінералів, ніж фермерська. Також варто знати, сам колір червоної риби залежить від виду та якості води, в якій вона мешкає.

ЯК ЗАСОЛИТИ ЧЕРВОНУ РИБУ – ЛОСОСЬ, СЬОМГУ, ФОРЕЛЬ
 
ІНГРЕДІЄНТИ
 

  • 1 кг червоної риби
  • 2 ст. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. свіжо змеленого чорного перцю
  • 10 гілочок кропу

ЯК ЗАСОЛИТИ ЧЕРВОНУ РИБУ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
 
 КРОК 1
Підготуйте всі інгредієнти, щоб засолити червону рибу.

засолка риби

 КРОК 2
Сіль і цукор потрібно попередньо змішати в одній ємності. Я взяв звичайну кухонну сіль, ви можете проекспериментувати з морською. Потім зробіть мелений перець. Можна взяти кілька горошин чорного перцю, загорнути в рушник і побити молотком, потім зібрати. В цьому випадку отримаєте великий помел, як у мене. Додайте перець до солі та цукру, перемішайте.


засолка риби 2

КРОК 3
Філе риби необхідно помити, обсушити паперовим рушником, а потім посипати з обох сторін сумішшю солі, цукру й перцю.

засолка риби 3

КРОК 4
Візьміть гілочки кропу, помийте під проточною водою, висушіть паперовим рушником, і поріжте дрібно. Посипте зверху рибу. Все, у вас вийшло засолити червону рибу, а витратили ви на це до 5 хвилин.

засолка риби 5

КРОК 5
Положіть рибу в герметичну ємність і поставте в холодильник на 4 години.

засолка риби 6

Раніше ми писали про: Найшвидший рецепт смачного рулету. Може приготувати навіть дитина