Яку глазур зробити на паску. Суперові поради і рецепти

Великодній стіл не обходиться без паски. Її пишна верхівка, вкрита білосніжною глазур'ю, завжди привертає увагу. Але, на жаль, традиційна білкова глазур часто виявляється нестійкою – кришиться і обсипається, псуючи святковий настрій. Щоб ваша паска була не лише смачною, але й красивою, пропоную вам рецепт глазурі, яка не підведе. Як приготувати глазур на паску, розповість Дніпровська порадниця з посиланням на УНІАН.

Білкова глазур для паски

Цукрова пудра -100 г.
Яєчний білок - 1 шт.
Лимонна кислота - 2 г або 1 ч.л. соку лимона.
Яйце має бути холодним. Розділити жовток і білок. Збивати білок міксером спочатку на маленькій швидкості, потім на великій. В процесі збивання всипати в білок пудру і лимонну кислоту. Збивати поки маса стане однорідною, гладкою і блискучою. Глазур потрібно нанести на паску відразу, поки вона не засохла.

Глазур на желатині для паски


Така глазур щільно тримається на випічці і не обсипається. Наносити її потрібно поки глазур тепла, інакше вона застигне. 

Желатин - 1 ч. л або 5 г.
Вода - 6 ст. л.
Цукор - 1 стакан.
Щіпка лимонної кислоти.
Желатин залити 2 ложками холодної води. Іншу воду змішати з цукром і кислотою і нагріти в каструлі на маленькому вогні до повного розчинення цукру. До гарячого цукрового сиропу додати набряклий желатин. Отриману масу збивати міксером приблизно 3 хвилини до білої піни. Злегка остудити і нанести на паски.

Глазур на паску з білого шоколаду

Шоколадка - 100 г.
Молоко - 2 ст. л.
Цукрова пудра - 170 г.
Шоколад розтопити на водяній бані на маленькому вогні. Можна взяти чорний шоколад. Окремо змішати молоко і цукрову пудру і довести до кипіння. Вмішати кипляче молоко в розтоплений шоколад і розмішати. Таку глазур можна наносити тільки на остиглі паски.