Залишилася тільки назва зупинки. Яким у Дніпрі пам'ятають знаменитий магазин "Океан" (фото)

Магазин Океан з'явився на проспекті (тоді Газети «Правда», зараз – Слобожанському) у 1960-х роках. З усього Дніпропетровська їздили до "Океану" за  рибкою та ікрою. Городяни розповідають, що там завжди можна було знайти щось з якісних та доступних делікатесів. Потім торгівля рибою в магазині припинилася. Через багато років у Дніпрі все ж пам'ятають, яким був магазин «Океан». Передає Дніпровська Панорама з посиланням на групу у «Історія у фотографіях. Катеринослав-Дніпропетровськ».

океан-луска

Магазин "Океан" поставав перед відвідувачами у всій  водній красі. Фасад був оформлений  візерунком рибної луски. З різних ракурсів вона створювала якесь казкове уявлення. До того ж біля вікон були викладено мозаїкою кораблі під парусами.

океан-луска-2

Будинок «Океану» був триповерховим, крім рибного магазину, тут був і ресторан. Торгова точка була дуже популярною у Дніпрі і купувати сюди рибу приїжджали не лише жителі лівого, а й правого берега міста.

магазин океан2

Придбати тут можна було не лише рибу, а й уже готові бутерброди з червоною та чорною ікрою у відділі кулінарії. Згадують, що ціна у них була цілком доступна.

Також в "Океані" продавали смажену рибу, тому аромат розповсюджувався аж за межі магазину. Тут можна було придбати смажену камбалу або морського окуня.

магазин океан3

На той час «Океан» відрізнявся від багатьох магазинів можливістю самообслуговування. Покупці з візками бродили торговим залом, вибираючи товар, а розраховувалися за нього на касі. По всьому магазину були розставлені прилавки-холодильники і над ними висіли «покажчики»: де яка риба продається.

магазин океан4

На початку 1990-х років велика раніше кількість риби в холодильниках змінилась напівпорожніми полицями, товару стало значно менше, половина відділів закрилася.

океан 6

 У 1997-1998 роках тут був нічний клуб, після якого відкрився взуттєвий магазин, а потім на першому поверсі будівлі почав працювати супермаркет. До речі, магазин взуття там перебуває досі, і для нього фасад з "луски" виглядав зовсім дивно. У 2019-му  магазин почали реконструювати, довгий час його вигляд приховували будівельні риштування.

океан 7

Згодом будівля постала перед мешканцями практично голою, без своєї «луски». Але назва зупинки залишилася з назвою "Океан".

Раніше ми писали про Исчезнувший остров, корабль–призрак, двухметровые сомы и другие тайны знаменитой Косы в Днепре (фото)