Запашний та ніжний. Рецепт пирога с кабачками та зеленою цибулею

У серпні завжди у дачників дуже багато кабачків, багато хто роздає їх, бо не знає, що ще цікавенького з ними можно вигадати. Рецептом дуже ніжного, ароматного та ситного пирога із зеленою цибулею та кабачками ділиться Дніпровська панорама. 

Інгредієнти:

  • 400 г кабачків
  • 200 г вершків (10-20%)
  • 200 г зеленої цибулі
  • 120 г борошна
  • 100 г сиру
  • 4 яйця
  • 1 ч. л. орегано (за бажанням)
  • сіль
  • перець

Приготування:

Кабачки нарізати тонкими кільцями, товщиною приблизно 2-3 мм. Дуже тонко нарізати кабачки не потрібно, тому що вони можуть дати непотрібну рідину у пирозі. Але й, навпаки, товсто, теж не потрібно, бо вони залишаться надто хрусткими.

Нарізати зелену цибулю.


Сир натерти на великій тертці.

Яйця та вершки добре перемішати вінчиком. Додати борошно, перемішати до повної однорідності. Посолити та щедро поперчити. Додати кабачки, цибулю та орегано.

Добре перемішати, щоб кабачки та цибуля рівномірно вкрилися тестом. Перелити тісто у змащену олією форму.

Посипати сиром. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати приблизно 40-60 хвилин, або до моменту, поки на зубочистці вже не буде рідкого тіста. У процесі випікання пиріг добре підніметься і опуститься.

Також раніше ми писали Їсти можна через місяць. Маринований перець з яблуками (відеорецепт)