Ніхто б не здогадався: чим поливати квіти, щоб вони росли, як на дріжджах

Любителі кімнатних квітів вічно очикують - коли рослини в горщику досягнуть бажаної висоти чи довжини або, нарешті, випустять бутон. Щоб кімнатні рослини росли швидше, потрібні не лише оптимальні умови, а й правильне добриво. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на сайт Телеграф.

Професіонали використовують хитрість, щоб прискорити зростання квітів. Вони поливають рослини... мінеральною водою.

Суть методу полягає в тому, що мінералка містить мікроелементи та мінерали, які приносять користь рослинам. Так як мінерали вже розчинені у воді, вони швидше та легше засвоюються рослинами. Незабаром після поливу коріння може поглинати та використовувати корисні мікроелементи.

Які квіти можна поливати мінералкою

Сукуленти, алое, грошове дерево люблять такий полив. Насичення ґрунту сіллю йде їм на користь. Рослини стають яскравішими, у кактусів добре формуються колючки.

Які квіти не можна поливати мінералкою

Антуріум, азалія, камелія, орхідея — для всіх цих кольорів мінеральна вода небезпечна. Після такого поливу квіти скинуть бутони, що не розкрилися, і загинуть.

Полив мінералкою має бути не частіше одного разу на місяць. Напередодні потрібно дати воді відстоятися добу, щоби з неї випарувалася вуглекислота.

Раніше ми писали про: Юстин та Оляна: які імена зустрічалися на Дніпропетровщині 100 років тому.