Юстин та Оляна: які імена зустрічалися на Дніпропетровщині 100 років тому

Історія краю - це не лише архітектурні та археологічні пам'ятки,  прекрасні краєвиди та факти з промислового розвитку. Історія - це ще й традиції життя людей, що складалися роками, їх звички та родинні правила. Багато цікавого  знаходять у минулому наші сучасники, звичайні городяни та колекціонери. Вони з задоволенням діляться знайденим у соцмережах, передає Дніпровська панорама з посиланням на сторінку спільноти "Історія у фотографіях. Катеринослав-Дніпропетровськ"

Тема рідкісних імен, які зустрічалися на Катеринославщині понад сто років тому, зацікавила засновницю історичної сторінки у Facebook Олену Присягіну.

Нещодавно перечитувала записи з історії своєї родини. Родичі мої, обома лініями жили в селах Дніпропетровської та Кіровоградської обл., раніше Катеринославська губернія. Сім'ї були в основному багатодітні та окремим списком у мене є імена, які зараз практично не зустрічаються. Хочу поділитись цим невеликим списком. Впевнена, що в багатьох сім'ях були також рідкісні на сьогодні імена, - написала Олена

І навела приклади імен, які зустріла при вивченні родоводу. Ось вони. 

Чоловічі: Каленик, Афанасій-Фанік, Федосій, Опанас, Гриць,Панько, Дем'ян.

Жіночі: Гарпіна,Одарка, Оришка-Оріся, Марва, Люня (Олена), Дундела (Дуня), Мотря, Параска, Лукерія.

 На інформацію відреагувало понад 150-ти читачів сторінки.

имена

Колекція імен зростала із кожним повідомленням. Надсилали і сімейні світлини, такі, як ця - з архиву Наталі Миронової.

фото з архиву

 имена 2

Мотря, Горпина, Вустя, Одарка й навіть Клеопатра. З імен складається дивовижна мозаїка життя нашого краю. Безперечно, варто пошукати у родинних документах й знайти не менш цікаві імена. Щоб створити свою історію.

Раніше ми писали про: У Дніпрі можна побачити величезного Атланта: чому скульптура зелена та які таємниці приховує (Фото)