Без ваг та міксера. Простий шоколадний торт "Три склянки", справжня знахідка для лінивої господині

Готувати та експериментувати з цим смачним і дуже простим десертом вам не доведеться. Достатньо лише мати такі інгредієнти, що вказано нижче, і все піде, як по маслу. Особливо цей десерт сподобається тим, хто любить шоколадні смаколики. Вони точно будуть у захваті. Записуйте та швидше беріться до справи. Ви точно будете задоволені, повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти для бісквіту шоколадного торта

Цукор - 200 г;
Кефір - 450 г;
Борошно - 230 г;
Яйця - 3 шт.;
Сіль - ¼ ч.л.;
Харчова сода - ½ ч.л.;
Розпушувач – 2 ч.л.;
Рослинна олія - 100 г;
Какао - 5 ст. л.

Інгредієнти для крему

Сметана 25-30% - 400 г;
Згущене молоко варене - 380 г;
Екстракт ванілі – 1 ч.л.

Приготування. Як зробити шоколадний торт дуже смачним

У миску з яйцями висипаємо сіль та цукровий пісок, збиваємо до розчинення піщинок. Виливаємо в яєчну суміш олію та кефір кімнатної температури, перемішуємо.

З'єднуємо борошно з какао, содою та розпушувачем. Сипучу суміш просіюємо в яєчну масу, замішуємо бісквітне тісто.

Застилаємо дно форми для випікання пергаментом, викладаємо тісто.

Розподіляємо тісто рівним шаром по поверхні та випікаємо при 180 градусах 45-50 хвилин. Після приготування дістаємо бісквіт із форми.

Видаляємо з бісквіту опуклу верхівку, ділимо на 3 коржі. Для приготування крему змішуємо згущене молоко зі сметаною та екстрактом ванілі за допомогою віночка.

Змащуємо кожен корж кремом, створюємо торт. Боки та верхівку торта теж рясно змащуємо кремом.

Обрізання бісквіту пропускаємо через блендер, робимо дрібну крихту. Даною крихтою посипаємо боки та верхівку торта.

Забираємо торт на пару годин для просочення в холодильник. Але, якщо торт швидко подавати до столу, можна залишити для просочення всього годину - вологі коржі, тому вони досить швидко просочаться кремом.

Нагадаємо, раніше ми писали

Дайте орден тому, хто готує такий пиріг. Навіть нестерпна свекруха попросить рецепт і стане кращою подругою