Чи вплине підрив Каховської ГЕС на Дніпро: що говорять місцеві екологи про лихо (Відео)

Вночі 6 травня 2023 року російські терористи підірвали Каховську ГЕС. Багато населених пунктів вже підтоплені. Як зазначають екологи, цей теракт спричинив екологічне лихо, наслідки якого усуватимуть роками. Проте російський теракт не матиме великого впливу на місто Дніпро. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

Як зазначив Іван Бондар, начальник відділу екологічної безпеки управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міськради, наше місто знаходиться вище Запорізької греблі, тому російський теракт не матиме великого впливу Дніпро. Проте, починаючи від Запорізької греблі і вниз до Чорного моря - всі території будуть підтоплені, це екологічне лихо, наслідки якого усуватимуть роками.

Окрім цього, внаслідок підриву Каховської ГЕС існує загроза відсутності прісної води у Криму: скид води із Каховського водосховища вплине на наповнення південно-кримського каналу, а це призведе до гострої проблеми водопостачання на півострів.


Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що після підриву Каховської ГЕС мешканців Дніпропетровщини закликали зробити запаси води.