Для любителів солодкого: приготуємо дуже смачне густе малинове варення
Цей смаколик нікого не залишить байдужим взимку. Дніпровська панорама пропонує дуже просте густе варення з малини на зиму.
Сезон ягід в Україні стартував, а разом з ним почався і період різноманітних консервацій. Ягоди багаті на мікроелементи. Це варення дуже корисне. Воно підтримає вашу імунну систему в холодну пору року. Перейдемо до приготування.
Складові:
- 1 кг малини;
- 1,5 кг цукру.
Спосіб приготування:
- Засипати малину цукром. Можна брати будь-яку: жовту, рожеву. Це потрібно робити чергуючи: склянка малини – склянка цукру. Залишити малину на 3-4 години до появи соку.
- Сік злити у велику каструлю. Варити потрібно на помірному вогні 10-15 хвилин. Варіння соку окремо робиться для того, щоб варення не було рідким.
- У сироп додати малину, перемішати, довести до кипіння. Зняти піну й варити 15 хвилин.
- Готове гаряче малинове варення перелити в стерилізовані банки.
Смачного!