Для любителів солодкого: приготуємо дуже смачне густе малинове варення

Цей смаколик нікого не залишить байдужим взимку. Дніпровська панорама пропонує дуже просте густе варення з малини на зиму.

Сезон ягід в Україні стартував, а разом з ним почався і період різноманітних консервацій. Ягоди багаті на мікроелементи. Це варення дуже корисне. Воно підтримає вашу імунну систему в холодну пору року. Перейдемо до приготування.

Складові:

  • 1 кг малини;
  • 1,5 кг цукру.

Спосіб приготування:

  1. Засипати малину цукром. Можна брати будь-яку: жовту, рожеву. Це потрібно робити чергуючи: склянка малини – склянка цукру. Залишити  малину на 3-4 години до появи соку.
  2. Сік злити у велику каструлю. Варити потрібно на помірному вогні 10-15 хвилин. Варіння соку окремо робиться для того, щоб варення не було рідким.
  3. У сироп додати малину, перемішати, довести до кипіння. Зняти піну й варити 15 хвилин.
  4. Готове гаряче малинове варення перелити в стерилізовані банки.

Смачного!