Геннадій Корбан: Близько 10 млн. українців мають паспорти інших держав (відео)

В інтерв'ю BBC Ukraine Геннадій Корбан розповів, як буде боротися за відновлення громадянства, коли зможе повернутися в Україну та висловив думки про інституційну проблему людей з подвійним громадянством в Україні, пише Дніпровська панорама.

Раніше ми вже писали, що Геннадій Корбан будь що планує повертатися в Україну - з паспортом чи без нього. Наразі він планує подати позови у міжнародні суди:

Я сподіваюся, що ті, хто ухвалив таке рішення, вони його змінять. Я сподіваюся на це. Надій мало, звичайно, але загалом - надія вмирає останньою. І навіть якщо вони не змінять своє рішення, то обов'язково буде якась юридична розв'язка цієї ситуації, - каже він.

За думкою Корбана, той крок, який зробили щодо позбавлення його громадянства,  має дуже глибокі і далекосяжні наслідки для країни, адже людей з подвійним громадянством у державі немало:


Я поясню: адже насправді піднялася велика інституційна проблема в країні. У країні 40 млн осіб, з яких, я думаю, що 10 млн, напевно, мають паспорти (інших держав. - Ред.), я зараз не про себе. Я говорю про інституційну проблему. Ми знаємо, що на Закарпатті прикордонні угорці мають угорські паспорти, багато людей зі Львівської області мають польські паспорти, люди, які живуть у Чернівцях, мають румунські паспорти. Єврейські громади, які є не лише в Дніпрі, а по всій Україні, люди, які живуть в Україні, народилися в Україні, багато з них мають паспорти Ізраїлю.
І це - інституційна проблема, це не проблема Корбана. Це проблема, яку, в принципі, треба вирішувати. І президент, до речі, коли йшов на вибори, він обіцяв вирішити цю проблему. Він обіцяв ухвалити закон про подвійне громадянство для таких людей. І я не про себе зараз. Він обіцяв повернути українців, які вже довго мешкають за кордоном, і відповідно мають паспорти інших країн, повернути їх до України,  зробити все, щоб створити всі умови, щоб вони повернулися до України. Скажіть, ось після такого кроку - вони на що розраховують?

Раніше ми писали: Геннадій Корбан про позбавлення його громадянства: Для себе я визначив кілька версій (відео)