Гострі огірки на зиму. Рецепт консервації з кетчупом чилі
Хочете здивувати домашніх пікантними та хрусткими огірками взимку? Тоді цей рецепт консервації з кетчупом чилі — саме те, що вам потрібно. Він дозволяє отримати незвичайний, гостро-солодкий смак, який нікого не залишить байдужим. Головне — чітко дотримуватися технології, щоб банки простояли всю зиму. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти на 5 літрових банок.
Знадобиться
4 кілограми огірків,
7 склянок чистої води (склянки по 250 мл),
близько 200 мл оцту,
200 грамів цукру,
2 столові ложки солі (з гіркою),
кетчуп чилі (Торчин чи інший),
20 горошин чорного перцю,
кілька гілочок кропу,
10 зубчиків часнику.
Мариновані огірки з кетчупом чилі на зиму
Огірки помийте, викладіть у миску та залийте їх водою. Потрібно, щоб вони постояли близько 4 годин. Після цього зріжте кінчики. Старайтеся обирати невеликі огірки, щоб не потрібно було розрізати навпіл.
Простерилізуйте банки та кришки. Або традиційним способом, або у духовці.
Далі на дно однолітрових банок розкладіть по 4 горошини перцю, по 2 зубчики розрізаного навпіл часнику та по гілочці кроку (суцвіття). Щільно викладіть огірки. Або навпаки, спочатку огірки, а зверху решту інгредієнтів.
Тепер потрібно приготувати маринад. У велику каструлю влийте 7 склянок води та доведіть до кипіння. Посоліть, додайте цукор, кетчуп та обов’язково проваріть. Кипіти повинно близько 5 хвилин на невеликому вогні. В самому кінці влийте оцет та перемішайте.
Тепер цим маринадом залийте банки, накрийте кришками. Далі необхідно простерилізувати консервацію. Налийте води у каструлю, а на дно поставте рушник. Це потрібно, щоб банки не тріснули під час стерилізації. Вода має бути на 1/3 банки. Стерилізувати потрібно 10 хв на повільному вогні.
Закутувати у ковдру консервовані огірки не потрібно.
Нагадаємо, раніше ми писали
В Україні схвалили штрафи за порушення комендантської години: чого чекати