Кардинальні зміни в оперному театрі Дніпра. Подробиці

Театр опери та балету Дніпра прийняли до Міжнародної асоціації оперних театрів «Opera Europa». Наразі ця асоціація об'єднує 215 театрів із 43 країн світу, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на сторінку Дніпровського академічного театру опери та балету.

Дніпровський академічний театр опери та балету відтепер учасник Міжнародної Асоціації оперних театрів «Opera Europa».

Високопрофесійний колектив театру, багаторічний досвід, та успішні гастролі з оперними хітами «Богема», «Набукко», «Кармен», «Мадам Баттерфляй», «Аїда» у Великій Британії, Італії, Бельгії та Нідерландах, дозволили колективу театру звернутися до Асоціації із запитом на вступ.

Процедура на вступ виконана: всі умови дотримані, документи підписані, цього тижня маємо позитивне рішення: наш театр прийнято до Асоціації, - повідомили в театрі.

Для дніпровського оперного такий статус - це можливість заявити про себе на потужних театральних платформах, брати участь у профільних фестивалях, реалізовувати цікаві творчі колаборації, розпочати культурний обмін артистів та музикантів, а також співпрацювати з відомими європейськими режисерами, диригентами та хореографами.

Немає сумніву, що акторам театру вдасться голосно заявити про себе в міжнародній театральній спільноті та будувати сучасний театр європейського рівня.

театр опери та балету

театр опери та балету

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі на ж/м Тополя вкрали ялинку, яка була символом масиву багато років