Мер Дніпра Філатов різко відповів міністру культури щодо зносу пам'ятників

Міський голова Дніпра Борис Філатов розкритикував висловлення міністра культури Олександр Ткаченка щодо зносу пам'ятників радянського періоду в містах України, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на сторінку мера у Facebook.

Напередодні Ткаченко заявив, що зараз разом з депутатами вони тепер зареєстрували законопроєкт  демонтажу та прибирання пам'ятників. Борис Філатов не залишив цей намір без відповіді.

филатов ткаченко

Борис Філатов відреагував дуже різко, не соромлячись у словах.

1 часть


Філатов підкреслив головне:

 Хоча весь час ми писали листи і зверненнядо Мінкульту, але ЖОДНОЇ відповіді. Навіть на колективне звернення депутатів Дніпра. Ані відписки, ані роз'яснень... І така ж ситуація в інших територіальних громадах . Хтось поховав ці пам'ятники на складах комунальних підприємств, інші передали їх кудись сесійними рішеннями. Аж тут раптом (БІНГО!!!) на арені з'являєтьсся "міністр культури" Сашко Ткаченко з приголомшливими новинами про "депушкінізацію", деколонизацію і суверенизацію простору, - написав мер Дніпра.

часть 3

Чи продовжиться листування в інтернет-просторі, невідомо. Але більшості пам'ятників імперського та радянського періоду в Дніпрі вже немає.

 Раніше ми писали про Почему в Днепре снесли памятник Ломоносову и куда забрали Танк. Историки объясняют