"Місто готове допомагати поліції", – Борис Філатов

Очільник Дніпра Борис Філатов привітав поліцейських із професійним святом – Днем національної поліції України.

4 серпня правоохоронці відзначили першу річницю нової поліції. Урочистості для полісменів влаштували в театрі ім. М. Горького. Від імені мешканців Дніпра міський голова Борис Філатов подякував поліцейським за їхню непросту роботу. У святковий день полісмени приймали вітання від керівництва міста, області та правоохоронної системи. Мер вручив поліцейським почесні грамоти міської ради.

Очільник Дніпра заявив, що йому відомо про фінансові проблеми правоохоронців. Ситуацію із заробітною платнею поліцейських він назвав неприйнятною. «Місто готове допомагати поліції. З вашим керівництвом ми працюватимемо над будь-якими формами співпраці та взаємодії. Бо ж фінансова децентралізація, яка зараз не на словах, а на ділі дозволила збільшити наші місцеві бюджети. І однозначно ми завжди будемо поруч із вами», – підкреслив Борис Філатов. Він також звернувся до особового складу поліції Дніпра з проханням допомагати міській владі у наведенні ладу в комунальній сфері та ліквідації незаконної торгівлі.


Мер додав, що нині перед представниками поліції стоїть непросте завдання – подолати недовіру городян до людей у формі. Він наголосив, що мріє про день, коли правоохоронців не ділитимуть на стару чи нову поліцію, патрульних чи колишніх міліціонерів. Натомість полісмени для дніпрян мають стати просто захисниками – людьми, які стоять на сторожі закону та громадського порядку, підкреслив Борис Філатов.

Командир взводу полка поліції особливого призначення Дніпропетровської області Денис Маркін впевнений – ситуацію можуть змінити самі поліцейські: «Головне, хто і як виконує свою роботу, хто і як тренується і готується до служби. Якщо це щиро, тоді все виходитиме. Бо кожен має бути на своєму місці й працювати», – наголосив поліцейський.