На Дніпропетровщині аферистка ошукувала громадян, називаючись працівницею банку

У місті Жовті Води Дніпропетровської області жінка ошукувала місцевих жителів, називаючись працівницею банку. Нібито для того, щоб посилити захист коштів на рахунку, шахрайка дізнавалась у потерпілих реквізити й секретні дані картки, після чого списувала їх кошти. Про це повідомляє "Днпровська панорама" з посиланням на пресслужбу поліції Дніпропетровщини.

Так, 6 червня аферистка зателефонувала 45-річному жителю Жовтих Вод та представилась співробітницею одного з банків. Потім вона дізналась реквізити й секретні дані картки чоловіка, після чого отримала доступ до його рахунку та списала гроші.

Наступного дня, 7 червня, аналогічним способом жінка ошукала ще одного жителя міста. Цього разу вона запропонувала 33-річному чоловіку  збільшити ліміт його банківської картки. Дізнавшись реквізити та пін-код банківської картки, шахрайка переказала гроші на власний рахунок.

Поліцейські викрили шахрайку. 29 червня жінці повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Тепер їй загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі. Також під час досудового розслідування буде перевірена причетність жінки до скоєння аналогічних злочинів.

Поліція попереджає:

Якщо вам дзвонять від імені представників банку, просять надати пін-код банківської картки і кажуть про її "блокування", тоді треба покласти слухавку та повідомити про шахрайські дії, зателефонувавши до поліції на лінію 102.

Шахрай увага

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Дніпропетровщині шахрайка замовляла товар та надсилала продавцеві підроблений чек про оплату.