На Дніпропетровщині померла 22-річна дівчина після пластичної операції: родичі звинувачують хірурга

У Кривому Розі Дніпропетровської області в міській клінічній лікарні №2 померла 22-річна Аліна Мухіна після мамопластики - операції зі збільшення грудей. Операцію проводив хірург Яков Яковіді, якого родичі померлої звинувачують в смерті дівчини. Сам лікар свою провину заперечує, вважаючи, що не допустив ніяких порушень. За фактом смерті дівчини поліція відкрила кримінальне впровадження за частиною 1 статті 115 ККУ. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ТСН.

Сестра загиблої, Дар’я Мухіна, розповіла, що Аліна обрала пластичного хірурга за порадою подруги, яка робила в нього таку ж операцію. Операція з мамопластики коштувала 3 000 євро. Сестра стверджує, що за операцію лікарю сплатили гроші готівкою у валюті. Хірург, за словами сестри померлої, сказав, що займається “благодійністю” - у 3 000 євро нібито входила лише вартість імплантів.

ике

“Як він каже, він займається благодійністю. Цю ціну, що ми оплачуємо, це ціна самих імплантів. А він уже, що в подальшому робить, це все благодійність”, – каже Дар’я Мухіна.

Операція з мамопластики відбулася у вівторок, 13 червня. Сестра розповідає, що Аліну виписали додому на наступний день після операції. Дівчини після операції було важко, але подруги заспокоювали – нібито після третього дня стан покращується. Лікар також телефоном запевнив, що хвилюватися зараз не варто, стверджує сестра загиблої.

“В суботу я особисто з нею бачилася. Вона пила купу таблеток, які він їй виписав. І дівчина молода, активна, ледве ходить, ледве рухається, в неї болять груди. Вона йому казала, що в неї болить ліва грудь. Вона її взагалі не відчувала. І збоку, вона мені показувала, вона в неї боліла. Потім вона дала мені доторкнутися. По перше, вона була дуже гаряча, і я відчувала ніби щось всередині є. Якщо в іншій я торкалася, нічого не було, то тут почалося як новоутворення”, – каже Дар’я Мухіна.

Тоді, за словами сестри померлої, Аліна знову зв’язалася з хірургом та в суботу, 17 червня, поїхала до лікарні. Мама була присутня та наполягала зробити донці УЗД, стверджує Дар’я Мухіна, але лікар сказав приїхати в понеділок.

Дівчині провели ще одну операцію під загальним наркозом.

“Дістає імплант, промиває і знову вставляє. І каже це мамі вже по факту”, – каже Дар’я Мухіна.

Наступного дня після операції дівчину перевели до реанімації.

“Там їй роблять всі аналізи, у неї дуже низький тиск. Почали відмовляти органи. Печінка не працювала, нирки, легені, тахікардія почалася. І вони вирішують її ввести в медикаментозний сон для того, щоб зупинити цей процес погіршення”, – каже сестра померлої.

Аліні провели вже третю операцію – дістали імпланти, але було запізно, стверджує Дар’я Мухіна. 22-річна дівчина померла ввечері 22 червня. 

Родичі у смерті дівчини звинувачують хірурга. Сестра вважає, що у Аліни було зараження крові. Батько загиблої написав заяву до поліції, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

ике1

У Криворізькій міській клінічній лікарні №2 відповіли журналістам, що зараз триває розслідування, відкрите кримінальне провадження, тому коментувати вони нічого не можуть.

У свою чергу, хірург Яков Яковіді, якій проводив пластичну операцію, вважає, що його провини в смерті дівчини немає. Лікар пояснив, що не може розповідати деталей через лікарську таємницю, крім того, триває слідство. Він зазначив, що не бачив результатів судово-медичної експертизи, вона ще триває.

Нараз досудове слідство у даній справі триває.