На Дніпропетровщині шахрай крав гроші переселенців

Житель Нікополя Дніпропетровської області створив загальнодоступний канал у месенджері та розмістив оголошення про надання допомоги з фішінговим посиланням на Приват24. Таким чином він заволодів коштами внутрішньо переміщених людей під виглядом допомоги від міжнародної організації. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на пресслужбу поліції Дніпропетровщини.

Як було встановлено, з рахунків потерпілих, які переходили за вказаним посиланням та вводили реквізити своєї банківської карти, знімалися грошові кошти та переводилися на рахунок зловмисника. У такий спосіб він встиг ошукати трьох людей.

Поліцейські Нікопольського району провели ряд слідчих дій та задокументували шахрайську діяльність фігуранта. Було встановлено, що до злочинів причетний раніше неодноразово судимий за шахрайські дії 44-річний місцевий мешканець.

11 травня чоловіку повідомили про підозру у скоєнні трьох фактів кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Тепер шахраю загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі біля "Озерки" зловили карманницю зі стажем.