На Дніпропетровщині шахрай ошукував переселенців на здачі житла

У Нікопольському районі Дніпропетровської області шахрай ошукував переселенців на здачі житла. Жертвами 34-річного чоловіка стали четверо потерпілих - внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які через війну змушені були покинути власні домівки. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на пресслужбу поліції Дніпропетровщини.

Як було встановлено слідством, чоловік давав оголошення на сайті та вимагав завдаток за оренду житла. Переселенці, яким потрібно було житло, пересилали йому гроші на карту, після чого шахрай припиняв контакт.

Виявилося, що до шахрайства був причетний 34-річний раніше судимий житель Нікопольського району. 12 червня слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ст. 190 (Шахрайство) Кримінального  кодексу України. Гроші, які встиг привласнити правопорушник, повернули власникам.

Телефон шахрай

Поліція звертається до громадян та просить звернути увагу на цю шахрайську схему.

"Закликаємо не перераховувати гроші незнайомцям! У випадку виникнення подібних ситуацій - звертайтесь на лінію "102", - йдеться у повідомленні поліції Дніпропетровщини.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що шахрай з Дніпропетровщини продавав неіснуючі товари для ЗСУ.