На Дніпропетровщині шахрайка замовляла товар та надсилала продавцеві підроблений чек про оплату

Мешканка міста Жовті Води Дніпропетровської області замовляла товар в інтернеті та надсилала продавцеві підроблений чек про оплату. Вже наступного дня шахрайка скасовувала замовлення та отримувала на свою банківську карту гроші. У такий спосіб жінка ошукувала довірливих продавців майже рік. Про це повідомляє "Днпровська панорама" з посиланням на пресслужбу поліції Дніпропетровщини.

Як встановили поліцейські Кам'янського, для скоєння злочинів жінка завжди обирала безготівкову форму розрахунку. Отримавши реквізити, вона надсилала підроблений за допомогою графічного редактора скрін чека про оплату товару. А вже наступного дня, вигадавши зворушливу історію про хворобу сестри, шахрайка скасовувала замовлення і просила повернути гроші на карту. Продавці переймалися проблемами жінки та надсилали гроші, не перевіривши чи  дійсно жінка сплатила за товар. 

28 червня шахрайці повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 (Шахрайство) КК України. Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу. Також буде перевірена причетність жінки до скоєння аналогічних злочинів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як можна розпізнати інтернет-шахраїв і не втратити свої заощадження.