На початку травня Україну накриє арктичний вітер та антициклон Rixte: можливі заморозки

В Україні вже починаючи з понеділка 1 травня очікується прохолодна та нестійка погода із заморозками у нічний час та опадами ближче до вихідних. Арктичне повітря та антициклон Rixte буквально накриє деякі області. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на meteoprog.com.

Як повідомив синоптик Ігор Кібальчич, умови погоди на початку травня будуть визначатися молодим антициклоном Rixte, який сформується над Польщею і повільно зміщуватиметься у східному напрямку через Україну протягом 1-3 травня. Під його впливом у першій половині тижня опадів не очікується, але вночі температура повітря відчутно знизиться. У західних, центральних, північних та місцями східних областях України вночі очікуються заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі. У денні години повітря прогріватиметься.

Вже з другої половини тижня атмосферний тиск поступово знижуватиметься і зросте ймовірність випадання дощів. На вихідних, 6-7 травня, почнеться суттєве похолодання внаслідок надходження арктичних повітряних мас зі Скандинавії.
У понеділок, 1 травня, невеликі дощі очікуються у південних, східних та місцями центральних областях. На решті території без опадів. Вітер північний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 °С, у західних областях на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-5 °С. Вдень повітря прогріється до +12…+17°С.

Погода Украина

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, в які дні будуть магнітні бурі у травні.