Неймовірний грецький пиріг. До сніданку встигнете приготувати
Смачний, гарячий грецький пиріг сподобається всій родині. Його можна зробити швидко й з того, що є під рукою. Справа в тому, що й в Греції такі пироги не мають чіткого рецепту, їх готують, як піцу, з різних інгредієнтів. Начинку можна створити з того, що більш подобається.Однак обов'язково потрібні сир й олівки, бо він - грецький, передає Дніпровська панорама.
Це буде швидка версія солоного грецького пирога з сиром.
Фета, пармезан, моцарела - на вибір, підійдуть для цього рецепту. Якщо ви хочете урізноманітнити смак і надати страві пікантності, додайте сир із блакитною пліснявою, а також овочі, м’ясо чи гриби.
Як приготувати грецький пиріг
Інгредієнти:
- 100 г довгозернистого рису;
- 250 г сиру;
- 1/2 б кукурудзи;
- 10 маслин;
- 4 шт. маринованих огірків;
- 8 ст. л. борошна;
- 4 ст. л. молока;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- 1/2 ч. л. соди;
- сіль, перець до свого смаку.
Спосіб приготування грецького пирога
- Відварити рис, злити воду та охолодити.
- Нарізати оливки та мариновані огірки, сир натерти на тертці.
- Змішати молоко, яйця та оливкову олію, додати в просіяне борошно з содою та сіллю. Замішати рідке тісто – його консистенція має нагадувати сметану.
- До тесту додати оливки, огірки та кукурудзу, відварений рис та сир. Все перемішати та залити в заздалегідь змащену форму для випікання.
- Відправити грецький пиріг до духовки на 20 хвилин при 180 °С.
До речі, розсіл із маслин при приготуванні пирога не зливайте. Він покращить смак ваших перших страв.
Раніше ми писали про: Смакота неймовірна: як готувати українські мазурики (відео)