Официальное обращение "Правого сектора" к ВСУ

ДУК "Правый сектор" обращается к украинским военнослужащим с призывом не выполнять приказ о разоружении подразделений "Правого сектора". Как заявляют в ДУК 28 апреля, личным составом 25-й и 95-й бригад ВСУ была окружена база 5-го Отдельного Батальона ДУК ПС, вокруг были выставлены блок-посты, подтянута тяжелая техника.

Об этом говорится в обращении командира Добровольческого Украинского Корпуса Правого сектора Андрея Стемпицкого ("Летун").

В Своем обращении он подчеркивает, что за все время войны на Донбассе подразделения "Правого сектора" "ни разу не подвели ни украинский народ, ни собратьев по оружию" и призывает командиров и военнослужащих "не выполнять преступные приказы командования". "Сегодня кому-то выгодно, чтобы мы стали врагами? Не дадим им такой возможности - заставить братьев поднимать оружие друг на друга", - призвали в ДУК.

Далее приводим полный текст обращения командира ДУК Андрея Стемпицкого на языке оригинала:

Брати по зброї!

Склалась ситуація, коли влада, переслідуючи свої меркантильні інтереси і незрозумілі домовленості з ворогом, намагається руками простих солдатів Збройних Сил знищити Добровольчий Український Корпус Правого сектору. Сьогодні, 28 квітня, особовим складом 25-ї і 95-ї бригад ЗСУ було оточено базу 5 Окремого Батальйону ДУК ПС, навколо виставлені блок-пости, підтягнута важка техніка. Добровольчий Корпус майже рік на фронті. Наші бійці разом з армійцями і побратимами з інших добровольчих батальйонів приймали участь у всіх важливих операціях цієї війни, звільняли численні населені пункти, тримали Донецький аеропорт, дев'ять місяців обороняли Піски. Ми ні разу не підвели ні свій народ, ні своїх побратимів по зброї.

Я звертаюсь до командирів і бійців Збройних Сил України із закликом не виконувати злочинні накази командування. Ми - ті, хто в жорстоких боях прикривали ваші спини, ходив з вами в атаки, бив нашого спільного ворога. Сьогодні комусь вигідно, щоб ми стали ворогами? Не дамо їм такої можливості - примусити братів піднімати зброю один на одного.

Комбати Добровольчих батальйонів! Ми пліч-о-пліч стоїмо на фронті, як патріоти, що за покликом серця пішли захищати Батьківщину. Добровольчий Український Корпус розраховує на вас: на вашу підтримку, розуміння, на ваше вірне плече, міцну руку й братню зброю. Станемо разом проти злочинних наказів влади так, як стоїмо проти зовнішнього ворога!

Свій за свого! Брат за брата!

Слава Україні!