Пісна страва. Карась запечений у духовці і незвичний соус (Рецепт)
Хтось чув, а хтось їв карасі, запечені у сметані. Це класика української кулінарії. Але зараз ще триває піст, тому сметана в рецепті буде зайва. Ми ж пропонуємо приготувати карася запеченого в духовці. Один раз спробуєте, будете гоувати так завждию Готових карасів з духовки можна подати до гарніру або як самостійну страву, повідомляє Дніпровська панорама.
Складові:
- Карась 3 шт
- Соєвий соус 50 мл
- Томатна паста 1 ст.л
- Гірчиця 1 ч.л
- Сіль 0,5 ч.л
- Чилі 1 ч.л
- Олія рослинна дрібка (щоб злегка змастити)
Змастивши та підготувавши карасі ставимо у духовку, розігріту до 220 градусів на 45 хвилин.
Урізноматніть страву соусом.
Соус до риби та овочів
Універсальність цього соусу у тому, що залежно від мети його використання - ви можете замінювати в ньому зелень на будь-яку потрібну вам, наприклад, якщо взяти кінзу або петрушку - соус відмінно підійде до м'яса.
Горіхи бажано заздалегідь підсушити в духовці при 180 градусах – 8 хвилин.
Складові:
- Кріп - 15 гр
- Волоський горіх - 5 гр
- Мигдаль - 5 гр
- Часник - 5 гр
- Оливкова олія - 50 гр
- Сіль - 1 гр
- Суміш перців - 1 гр
Нагадаємо, раніше ми писали: Устигніть побачити красу. На Дніпропетровщині можна побачити яскраві квіти