Пісна страва. Карась запечений у духовці і незвичний соус (Рецепт)

Хтось чув, а хтось їв карасі, запечені у сметані. Це класика української кулінарії. Але зараз ще триває піст, тому сметана в рецепті буде зайва. Ми ж пропонуємо приготувати карася запеченого в духовці. Один раз спробуєте, будете гоувати так завждию Готових карасів з духовки можна подати до гарніру або як самостійну страву, повідомляє Дніпровська панорама.

Складові:

  • Карась 3 шт
  • Соєвий соус 50 мл
  • Томатна паста 1 ст.л
  • Гірчиця 1 ч.л
  • Сіль 0,5 ч.л
  • Чилі 1 ч.л
  • Олія рослинна дрібка (щоб злегка змастити)

Змастивши та підготувавши карасі ставимо у духовку, розігріту до 220 градусів на 45 хвилин.

карась запечений

Урізноматніть страву соусом.

Соус до риби та овочів 

Універсальність цього соусу у тому, що залежно від мети його використання - ви можете замінювати в ньому зелень на будь-яку потрібну вам, наприклад, якщо взяти кінзу або петрушку - соус відмінно підійде до м'яса.

Горіхи бажано заздалегідь підсушити в духовці при 180 градусах – 8 хвилин.

Складові:

  • Кріп - 15 гр
  • Волоський горіх - 5 гр
  • Мигдаль - 5 гр
  • Часник - 5 гр
  •  Оливкова олія - 50 гр
  • Сіль - 1 гр
  • Суміш перців - 1 гр

Нагадаємо, раніше ми писали: Устигніть побачити красу. На Дніпропетровщині можна побачити яскраві квіти