Поки закипає чайник. Як приготувати швидкий пиріг "Хвилинка"
Смачний і дуже простий пиріг "Хвилинка" готується дуже швидко - й оком не змигнеш. Цей рецепт завжди зможе врятувати, якщо на порозі несподівані гості або просто захотілося свіжої випічки до чаю. Про це пише Дніпровська панорама.
Інгредієнти
- Яйця – 3 шт.
- Сіль щіпка
- Цукор - 200 г
- Олія - 90 мл
- Молоко – 200 мл
- Борошно - 400 г
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Абрикосове варення (будь-яке повір'я, фрукти або ягоди) - 1,5 склянки
Приготування
Яйця зі щіпкою солі збити в пишну піну. Продовжуючи збивати, потроху всипати цукор. Зменшити обороти міксера до мінімуму, влити олію і молоко, потім збільшити потужність. Розпушувач додати в борошно, змішати і в два прийоми лопаткою втрутити в збиті яйця.
Тісто має бути як густа сметана, якщо рідше – додайте пару ложок борошна.
Форму 30х25 см вистелити пергаментом, розподілити тісто. Зверху чайною ложкою на невеликій відстані викласти варення або фрукти, вони повинні опуститись у тісто. Випікати при температурі 180 градусів 40 хвилин. Охолоджений пиріг присипати цукровою пудрою і подати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити кремовий пудинг зі святкової паски.