Програма "Безпечне місто". У Дніпрі відновлюють систему відеоспостереження

У Дніпрі на вулиці Савченка запрацювала ще одна камера відео-спостереження. Це частина програми «Безпечне місто», яка налічує 2 630 камер в різних районах. Як це працює і кому стане в нагоді, розповідає Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро TV.

Дніпрянин Олексій Дудник потрапив у ДТП з у його автівку врізалася фура. Водій легковика рухався за правилами ПДД. Якби не камери вуличного спостереження – чоловік платив би за ремонт авто 20 тисяч зі своєї кишені.

ДТП була на перехресті Байкальської і Слобожанського проспекту. Я побачив камери і звернувся до поліції, як дістати відео, вони підказали, що треба заповнити форму ситуаційного центру, - розповідає Олексій Дудник.

У Дніпрі на вулиці Савченка сьогодні відновили роботу ще однієї камери відеоспостереження. Це частина великої системи "Безпечне місто". 

На сьогодні у нас в системі є 2 630 камер. Максимально перевіряєм, де саме, які точки де необхідно встановити камери, система постійно розвивається, тому й надалі ми будемо збільшувати кількість камер, - каже Альона Чуєва, директорка КП "Інфо-Рада-Дніпро" ДМР.


Камери відеоспостереження працюють у місцях великого скупчення людей, парках, на дитмайданчиках. Це допомагає рятувальникам у надзвичайних ситуаціях і поліції під час розкриття злочинів. 

Детальніше про це - у сюжеті тележурналістів.

Раніше ми писали, що 7 липня у Дніпрі призупинить рух популярний трамвай, а деякі автобуси змінять маршрут.