Простий рецепт пухкої паски, яка завжди вдається
Великдень – це не лише свято духовного відродження, але й час, коли кожна господиня прагне здивувати рідних та близьких смачною та пухкою паскою. Пропонуємо вам рецепт, який гарантує успіх навіть початківцям у кулінарній справі. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти на 4 великі та 3 маленькі паски
6 яєчних жовтків
500 г згущеного молока
250 мл молока або води
200 г вершкового масла
30 мл олії
1 кг борошна
22 г дріжджів
300 г цукатів (або кураги та родзинок)
½ ч. л. солі
Цедра одного лимона
Приготування
У тепле молоко додайте дріжджі, половину згущеного молока, третину борошна та сіль. Ретельно перемішайте, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 30 хвилин, щоб тісто збільшилося вдвічі.
Коли тісто підійшло, додайте жовтки. Додайте другу половину згущеного молока та решту борошна. Замісіть тісто і додайте вершкове масло, цукати, попередньо замочені та посипані борошном, і цедру лимона.
Залиште тісто, накрите рушником, на 40 хвилин у теплому місці. Змастіть руки та форми для пасок олією. Розкладіть тісто по формах.
Накрийте рушником і залиште ще на 35–40 хвилин. Випікайте в розігрітій духовці при 180 °C протягом 45–50 хвилин.
Збийте яєчні білки кімнатної температури, додайте сіль, цукрову пудру (або цукор), ванільний цукор до половини та збивайте до утворення стійких піків. Додайте лимонний сік і збивайте ще 30 секунд.
Прикрасити паску можна цукатами або сушеними фруктами, такими як курага, родзинки або журавлина. Їх варто попередньо замочити у теплій воді на 15-20 хвилин, а потім добре просушити.