Затопило храм і будинки, розмило дороги і сільгоспугіддя. Які населені пункти Дніпропетровщини під водою

Підняття рівня води у річці Дніпро викликало підтоплення не лише у однойменному місті та обласному центрі, а й найближчих громадах.18 квітня з підтопленнями - Обухівська, Петриківська і Підгородненська громади Дніпровського району. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на голову Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Як повідомив голова ОВА, у Дніпровському районі подекуди розмило дороги і сільгоспугіддя. У воді зараз знаходиться територія храму, кілька десятків садових будинків і приватних домоволодінь.

Размыло дороги


"Хочу відповісти на запити мешканців регіону – це не надприродне явище. А щорічний пропуск весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду.

Так, це  може нашкодити присадибним ділянкам та будівлям, зведеним поблизу води. Чинників багато. Кількість опадів, талого снігу і навіть температурний режим.

Рівень наповненості водосховищ мінливий. Людей, котрі живуть у зоні ймовірних підтоплень, інформують про ризики заздалегідь. Пропонують відселення. Та поки ніхто на це не зголосився. В Обухівській громаді одну з вулиць знеструмили задля безпеки місцевих. Звідти ж евакуювали чотирьох людей. Всі служби працюють в посиленому режимі", - написав у телеграм-каналі Сергій Лисак.

Нагадаємо, раніше заммера Дніпра повідомив, що критичних ситуацій з підтопленнями у місті Дніпро зараз не існує.