Секрети успішного вирощування кімнатних рослин з насіння

Хочете оточити себе пишними квітами, але не хочете витрачати багато грошей на готові рослини? Не біда! Створити квітковий рай на підвіконні можна своїми руками, виростивши кімнатні рослини з насіння. Це не так складно, як здається, і результат того вартий: ви отримаєте не тільки красиві квіти, але й відчуття гордості за свою працю, повідомляє Дніпровська порадниця.

Які кімнатні рослини можна виростити з насіння

Ось декілька популярних і невибагливих варіантів:

Пеларгонія

Ця квітка невибаглива і довговічна, вона чудово підходить для початківців. Пеларгонію можна висаджувати на літо в сад, а взимку вона буде радувати вас цвітінням на підвіконні. При посадці насіння важливо забезпечити їм хороше освітлення, щоб рослини не витягувалися.

Бегонії

Ці ніжні квіти не потребують складного догляду, але подарують вам рясне і красиве цвітіння. Для успішного вирощування з насіння важливо не заливати і не пересушувати сходи, а також забезпечити їм додаткове освітлення.

Цикламен

Ця квітка може цвісти протягом дуже довгого часу. Однак, при вирощуванні з насіння, їй знадобиться більше часу, щоб наростити коріння, і цвітіння настане лише на третій рік. Важливо також забезпечити цикламену прохолодну зимівлю.

Поради щодо вирощування кімнатних рослин з насіння:

  • Купуйте насіння в перевірених магазинах.
  • Дотримуйтесь інструкції на упаковці з насінням.
  • Використовуйте якісний ґрунт і ємності для посіву.
  • Забезпечте рослинам необхідні умови освітлення, поливу та температури.

Також раніше ми писали Як зрозуміти, коли висаджувати розсаду у відкритий ґрунт. Золоті поради