Як зрозуміти, коли висаджувати розсаду у відкритий ґрунт. Золоті поради
Вирощування розсади – це клопітка, але приємна справа, яка дарує можливість насолодитися плодами власної праці. Проте, для отримання багатого врожаю важливо не лише правильно виростити розсаду, але й вчасно її висадити у відкритий ґрунт. Найкраща порада, яку можна знайти на просторах інтернету, – це орієнтуватися на температурні показники. Дніпровська порадниця розповість, коли та як краще висаджувати розсаду.
Вимірюйте температуру ґрунту
Щоб не помилитися і не занапастити своїми ж руками вирощену розсаду, треба діяти з науки. Зробить правильно той, хто вимірюватиме температуру ґрунту на глибині 12-15 сантиметрів. Для цього зійде звичайний ртутний термометр.
Коли та що висаджувати
Коли ґрунт прогрівається до позначки +4 градуси, можна висівати кріп і петрушку, шпинат, моркву.
Температура ґрунту +5 градусів допускає посадку буряків та гороху.
Позначка +8 градусів Цельсія свідчить, що можна займатися висадкою цибулинних культур.
Картопля, редис і редьку висівають при температурі ґрунту +10 градусів.
Помідори висівають у ґрунт, що прогрівся до +12 градусів.
Розсаду огірків та перців висівають при +15 градусах.
А останніми в ґрунт висаджують розсаду баклажанів, дині та кавуни, яким потрібна температура +18 градусів Цельсія.
Нагадаємо, раніше ми писали
Як вивести медведку. Небезпечний шкідник, який може знищити все на городі