Смачна консервація своїми руками: готуємо гострий соус "Паприкаш"

Набридли магазинні соуси? Приготуйте смачний і натуральний соус "Паприкаш" вдома. Цей соус стане родзинкою ваших страв і підкорить серця навіть найдосвідченіших любителів гострої їжі, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Болгарський перець - 2 кг.
Перець Чилі - 200 г.
Сіль - 1 ст. л.
Цукор - 150 г.
Олія - 130 мл.
Часник - 1 головка.
Томатна паста - 300 г.
Оцет - 130 мл.


Приготування

  1. Перець болгарський і Чилі помити, очистити, змолоти на млинку, або в чаші блендера. Додати сіль, цукор, олію і варити 1 годину. 
  2. Тоді додати часник та томатну пасту і варити 20 хвилин. В кінці додаємо оцет - 5 хв проварити і розлити в стерилізовані банки. Вихід 4 банки по 0,5 л.

Також раніше ми писали Як швидко наточити ножиці в домашніх умовах: кілька простих способів