У Дніпрі побачили пташку у "камуфляжі", яка здатна видавати себе за змію (фото)

У Дніпрі вдалося роздивитися та сфотографувати пташку, яка вміє дуже добре ховатися, завдяки своєму маскувальному оперенню. Про це повідомляє Дніпровська панорама

Мова йже про крутиголовку - невеликого птаха з рухливою шиєю, що відноситься до родини дятлових хоча за зовнішнім виглядом більше схожий на горобцеподібних.

Фото пташки, яке було зроблено у Дніпрі у неділю, 18 червня, оприлюднив у соцмережі дніпрянин Олег Присяжнюк.

крутиголовкапост про крутиголовку

Відомо, що самець і самка мають схоже захисне забарвлення оперення, яке добре приховує птахів на тлі деревної кори.

На відміну від інших дятлів крутиголовка не може сидіти на вертикальному стовбурі дерева через особливості хвоста. Тому ця пташка добуває собі поживу, сидячи на гілках дерев або з поверхні землі. Ці птахи не довбуть деревину, але так само як інші дятли при нагоді добувають їжу з-під гниючої кори.

Свою назву крутиголовка отримала завдяки характерній поведінці у стресових ситуаціях. Якщо птаха взяти в руки чи застати зненацька, він розправляє хвіст, наїжачує пір'я, опускає крила, і в такому вигляді кидається на кривдника, при цьому крутить шиєю, очима, видаючи булькаючі та шиплячі звуки. Якщо засунути руку в дупло із сидячим там птахом, то така поведінка створює ілюзію, що в порожнині знаходиться змія, а не крутиголовка.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі помітили небезпечного павука з дитинчатами, якого ледь не з'їв собака.