У Кривому Розі гальмують справу про ДТП: батько винуватця балотується від «Слуги народу» - СтопКор

Численні травми й тривале лікування - у Кривому Розі 11-річний хлопчик потрапив під колеса автівки місцевого «мажора». Син кандидата від «Слуги народу» Дмитра Шевчика збив дитину просто на пішохідному переході.

Про це Дніпровська панорама дізналася на порталі СтопКор.

Активісти впевнені: завдяки впливовості батька винуватця ДТП справу можуть взагалі не розслідувати. Тож правозахисники провели масштабну акцію протесту під місцевим відділком поліції.

Зокрема, представники столичного офісу ВГО «Стоп корупції» та активісти з криворізького відокремленого осередку приїхали під стіни відомства, щоб дізнатися від органів досудового розслідування, що дійсно відбувається з кримінальним провадженням щодо Марка Шевчика.

Поспілкуватись з мітингувальниками вийшов заступник керівника поліції Сергій Єгоян та керівник відділу ДТП Євгенія Чепурненко, яка розповіла про стан розгляду справи.

За її словами, судово-медичною експертизою займаються фахівці органів охорони здоров'я, які не належать до структури МВС, і дослідження триватиме щонайменше місяць, після чого може бути продовжене за клопотанням.

В якому статусі Марк Шевчик приходить на допити – активістам так і не повідомили. Щоб з'ясувати це, мітингувальники попрямували до місцевої криворізької прокуратури №3. Проте до правозахисників ніхто так і не вийшов, не хотіли приймати навіть звернення, тож його довелось залишити в поштовій скриньці. Аналогічна ситуація – й у прокуратурі Дніпропетровської області.

Натомість у головному управлінні Нацполіції Дніпропетровщини журналістам надали розгорнуту відповідь щодо перебігу розслідування.

У нас є кримінальне провадження, воно не затягується, проходить в рамках досудового розслідування. Зараз проводяться невідкладні дії, а саме – триває автотехнічна експертиза. Вона має свої терміни, окрім цього 29 вересня ініційовано проведення судмедекспертизи. Тому перспектива направлення справи до суду є», – повідомила заступник начальника відділу комунікації ГУНП в Дніпропетровській області Ольга Кузнецова.

Однак попри такі заяви представників правоохоронних органів, люди підозрюють, що справу можуть спустити на гальмах, аби не псувати виборчу кампанію Шевчика-старшого, який балотується у мери Кривого Рогу. Тож «СтопКор» й надалі пильнуватиме за розвитком ситуації.

Читайте также Кандидат от Зеленского в Кривом Роге развернул массовый подкуп избирателей, — СМИ.