В Днепре стартовал марш бойцов АТО против произвола сотрудников полиции, случившегося 9 мая

Час назад возле Театра оперы и балета стартовал марш бойцов АТО против произвола сотрудников полиции во время инцидентов на праздновании 9 мая. 

Ветераны пройдут по центральной улице и направятся к облуправлению нацполиции.

АТОвцы сформулировали свои требования к Президенту Украины, Генпрокурору, главе СБУ, главе ВРУ, министру МВС, главе РНБО, которые задокументировали.

Требования документа выглядят следующим образом: 

"1. Відсторонити керівництво ГУНП та керівників структурних підрозділів, що забезпечували громадську безпеку 9 травня від службових обов'язків та притягнути їх до кримінальної відповідальності. Провести повторну публічну переатестацію усього особового складу ГУНП, які забезпечували правопорядок 9 травня в Дніпрі.

2. Вимагаємо від Президента України надати публічну оцінку подіям, що трапилися 9 травня в місті Дніпро.

3. Провести слідчі дії та виявити замовників та виконавців побиття ветеранів АТО 9 травня 2017 року. Притягнути «тітушок» до кримінальної відповідальності.

4. Зняти депутатську недоторканність з Вілкула О.Ю. та притягнути його до кримінальної відповідальності за скоєні злочини.

5. Заборонити діяльність ГО «Союз радянських офіцерів» та притягнути до кримінальної відповідальності його керівника Марченко В.В.

6. Притягнути до відповідальності Ступака І.І. за підрив національної безпеки Дніпра та України.

7. Заборонити під час державних свят будь-яку політичну символіку.

8. Ввести кримінальну відповідальність за використання сепаратистської символіки.

9. Притягти до кримінальної відповідальності посадових осіб СБУ області, за бездіяльність у питанні проявів сепаратизму у прикордонній із зоною АТО області."

В протесте принимают участие бойцы батальонов "Донбасс", "Айдар".

Руководит митингом майор запаса Гриняк. 

В митинге также принимают участие активисты с плакатами в руках: "Поліція з народом чи з Вілкулом уродом?" и прочего содержания, высказывающего недовольство вчерашними действиями полиции. 

По материалам "Наше місто"