В Украине ремонт дорог будут контролировать иностранцы

Отныне ремонт дорог в Украине будут контролировать независимые иностранные компании.

Об этом корреспондент "ДП" узнал на странице главы Укравтодора Александра Кубракова.

"Якість доріг буде контролюватися незалежними компаніями.

Не секрет, що раніше нові або відремонтовані дорожні об‘єкти часто приймались «із заплющеними очима» - про те, що існують норми та стандарти просто «забували». Такий підхід зводив нанівець увесь сенс будівництва - неякісні дороги швидко зношувались та потребували нового ремонту. Це замкнуте коло потрібно розірвати.

Цього тижня провів продуктивну зустріч з експертами австрійської iC consulenten та представниками служб автодоріг у Донецький та Запорізькій областях. Головна тема розмови - залучення незалежних експертів з міжнародним досвідом до контролю за якістю робіт на наших дорогах.

Чим нам може допомогти досвід австрійської консалтингової фірми? Наразі ми обговорюємо можливість співпраці в рамках пілотного проекту - на дорозі Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя (через Кременчук) - Маріуполь, роботи на якій завершились нещодавно. У результаті плануємо отримати рекомендації та план дій щодо покращення контролю за виконаними роботами з урахуванням досвіду країн ЄС.

Уже наступного року якість виконання усіх ключових дорожніх проектів контролюватиметься незалежними міжнародними компаніями, експертиза яких визнана світом.

Українські дороги не мають бути прірвою для наших грошей", - написал Кубраков.

Смотрите также: Зеленский попал на обложку журнала Time: перевод статьи о нем