Він виховав цілу епоху архітекторів. Пішов з життя декан факультету одного з університетів Дніпра

Наукова спільнота Дніпра втратила видатного вченого - 20 липня пішов з життя декан архітектурного факультету Приднівської державної академії будівництва й архітектури Олександр Челноков, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на скорботне слово вузу.

Передчасно пішов з життя наш колега, творча, інтелігентна, самобутня особистість – декан архітектурного факультету ПДАБА, к. т. н. , професор кафедри Основ архітектури Олександр Васильович Челноков. - йдеться в повідомленні академії.

Олександр Васильович очолював архітектурний факультет 20 років.

Колеги згадують, що долати труднощі Олександру Васильовичу допомагали – креативність, яка була у нього в крові з дитинства, раціональність і розважливість. А ще – невичерпна енергія та природня любов до людей, чи то студент невдаха, чи то зірковий колега.

Тяжіння до натхненного життя дозволило Олександру Васильовичу за життя створити нерукотворний пам'ятник: численні проєкти, в основі яких знайшли уособлення його праця та ідеї.
Олександр Васильович Челноков – це епоха в архітектурі регіону: батько двох рідних-архітекторів, сотень і сотень вихованців-випускників, для яких він став батьком у професії.
Пішов, пішов назавжди… Але і назавжди лишив по собі добру пам'ять людяності, доленосних рішень, світлих спогадів про спільну роботу, про взірецево бездоганне професійне служіння обраній Справі!

Вічна пам'ять чудовій людині, педагогу!

Щирі співчуття родині та близьким! Ректорат, колектив, колеги, випускники, Правління Асоціації випускників і друзів ПДАБА розділяють біль безповоротної втрати.

помер декан ПДАБА

Нагадаємо, раніше ми писали: Газмережі нагадують. За тиждень у Дніпрі та області слід передати показання газового лічильника