"Все закрито, пусто, нічого немає, навіть води нема де купити". Як тимчасово окупований Бердянськ зустрічає пляжний сезон

Українці пишуть листи з тимчасово окупованого Бердянська та розповідають, як курортне місто зустрічає пляжний сезон, а також про те, як чекають, коли окупанти побіжать та залишать місто та море, повідомляє Дніпровська панорама.

Вибралися вчора на пляж. На Косу побоялися, поїхали на Червону гвоздику, там завжди було добре з дітьми купатися, бо море біля берега міоке. До війни там ринок був відмінний, бердянці знають, і рибка з пивом, і кава з випічкою, загалом, все можна було купити, навіть пляжний одяг, для дітей - надувні іграшки.

Зараз все закрито, пусто, нічого немає, навіть води нема де купити. Закриті ролети та вітер ганяє торішнє сміття, ніби у фільмі про апокаліпсис.

А при вході на пляж всіх зустрічає величезна купа сміття, сморід і мухи. Грибків, навісів немає, лежаків немає, туалети закриті, я вже не говорю про медпункти та рятувальників, які мають бути на цивілізованому пляжі. Про якийсь курортний сезон окупанти розповідають? За України до 1 червня вже все було готове, і грибочки стояли, вкриті очеретом, і все інше, і було чисто, а тепер страшно й дитину на такий пляж привести.

Ми вже не дочекаємось, коли ці «визвольники» побіжать і дадуть спокій нашому місту і нашому морю! Нам, звичайно, ще довго після них доведеться все впорядковувати... - пишуть люди.

Відпочинок в Бердянську

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі розквітли дивовижні будиночки для ельфів (фото)