Як у Макдональдсі: рецепт ідеального кисло-солодкого соусу

Пряний кисло-солодкий соус перетворює будь-яку звичайну страву на кулінарний шедевр. Подають його до м'яса, риби, овочів чи пасти. Дніпровська Панорама ділиться з вами рецептом кисло-солодкого соусу.

Цей популярний соус універсальний, оскільки поєднується як з куркою чи рибою, так і з картоплею фрі. Крім того, на відміну від фаст-фудовського варіанта, ви точно знаєте, з чого він готувався.

Інгредієнти для соусу

  • 1/4 склянки персикового повидла
  • 1/4 склянки абрикосового повидла
  • 1/2 ч. ложки негострої гірчиці
  • 1/2 ч. ложки соєвого соусу
  • 1/4 ч. ложки солі
  • 4 ч. ложки оцту
  • 1,5 ч. ложки крохмалю
  • 2 ст. ложки кукурудзяного сиропу
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. ложки води.

кисло-сладкий соус

Спосіб приготування

1. Усі інгредієнти, окрім води, покласти в блендер та змолоти до консистенції пюре.


2. Пюре вилити в каструльку з товстим дном та поставити на середній вогонь.

3. Влити воду, варити, постійно помішуючи, щоб соус не пригорів.

4. Коли маса почне згущуватися, значить соус готовий.

5. Зняти з вогню, охолодити.

Подавати до м'ясних чи рибних страв, гарячих чи холодних бутербродів чи смаженої картоплі.

Читайте також У популярній мережі швидкого харчування KFC зник улюблений соус дніпрян: що сталося