Як у Макдональдсі: рецепт ідеального кисло-солодкого соусу
Пряний кисло-солодкий соус перетворює будь-яку звичайну страву на кулінарний шедевр. Подають його до м'яса, риби, овочів чи пасти. Дніпровська Панорама ділиться з вами рецептом кисло-солодкого соусу.
Цей популярний соус універсальний, оскільки поєднується як з куркою чи рибою, так і з картоплею фрі. Крім того, на відміну від фаст-фудовського варіанта, ви точно знаєте, з чого він готувався.
Інгредієнти для соусу
- 1/4 склянки персикового повидла
- 1/4 склянки абрикосового повидла
- 1/2 ч. ложки негострої гірчиці
- 1/2 ч. ложки соєвого соусу
- 1/4 ч. ложки солі
- 4 ч. ложки оцту
- 1,5 ч. ложки крохмалю
- 2 ст. ложки кукурудзяного сиропу
- 1 зубчик часнику
- 2 ст. ложки води.
Спосіб приготування
1. Усі інгредієнти, окрім води, покласти в блендер та змолоти до консистенції пюре.
2. Пюре вилити в каструльку з товстим дном та поставити на середній вогонь.
3. Влити воду, варити, постійно помішуючи, щоб соус не пригорів.
4. Коли маса почне згущуватися, значить соус готовий.
5. Зняти з вогню, охолодити.
Подавати до м'ясних чи рибних страв, гарячих чи холодних бутербродів чи смаженої картоплі.
Читайте також У популярній мережі швидкого харчування KFC зник улюблений соус дніпрян: що сталося