Їх повно на всьому узбережжі. Що відбувається у Кирилівці на Азовському морі

Друге літо без Азовського моря. Як зараз живе окупована Кирилівка у Запорізькій області, що відбувається на пляжах, про це та багато іншого розповість Дніпровська панорама з посиланням на власні джерела.

Місцеві жителі, які хотіли хоч трохи заробити наприкінці серпня та на оксамитовому сезоні, розуміють, що сезон у них, по суті, ще більше накрився мідним тазом. До тутешніх проблем, окрім окупантів та комарів, тут додалися ще й полчища медуз.

Якщо ви розраховували на оксамитовий сезон, на жаль, доведеться вас розчарувати. У колись курортному селищі на вас чекають лише окупанти та медузи.

На повернення медуз мешканці окупованої Мелітопольщини почали скаржитися ще на початку серпня. Недалекі окупанти навіть придумали рекламувати місцевих медуз, мовляв, чорноморським до азовських за розміром дуже далеко.

Тепер же, Азовське море в Кирилівці взагалі перетворилося на медузний кисіль.

медузы1

За словами рідкісних відпочиваючих, на пляжі стоїть нестерпний сморід, а ті, хто ризикнув зайти у воду, скаржиться, що пече все тіло.

Медузи окупували наше море раніше за рашистів. Але якщо до рашистів, влада селища та власники баз робили щось, щоб очистити берег та акваторію, то тепер до медуз справи немає нікому.

Більшість баз відпочинку розграбовані чи націоналізовані, а про минуле життя у доокупаційні часи, мелітопольцям залишилися лише спогади та медузи.

Курортна Кирилівка кілька років до війни і так зазнавала збитків, пов'язаних із навалою медуз. З приходом російських загарбників селище заполонили інші паразити.

Відпочиваючих навіть у оксамитовий сезон цього року просто нема. Що зовсім не дивно, адже проїхати сюди можуть лише жителі Мелітополя та району, але й ті масово залишилися засобами для існування та роботи, тому відпочинок ні в кого тепер не стоїть на першому місці.

Людей у Кирилівці практично не видно навіть на центральних пляжах. Житло без попиту коштує в рази нижче, ніж у минулі роки. Відпочиваючі є, але їх дуже мало. У кафе та магазинах ціни такі ж, як і в інших окупованих південних регіонах.

У морі, як це характерно для Азовського узбережжя в серпні, в останні роки дуже багато медуз.

Втім, кілька років до нашестя ворога тут була величезна кількість корнеротів навіть у червні та липні. Багато баз ставили загороджувальні сітки та будували басейни.

Причиною появи медуз називають підвищення концентрації солі в Азовському морі. Через те, що воно стало солонішим, медузи розпочали міграцію з Чорного моря. Цього року у перші два місяці літа медуз практично не було, наприкінці липня було небагато, але дуже великі. Останні дні узбережжя Кирилівки усіяне мертвими медузами, їх ніхто не прибирає і вони витікають жахливий сморід.

Ви тільки подивіться, що тут робиться.

Але як кажуть більшість дописувачів соцмереж, вони б охоче поїхали на Азовське море до узбережжя Кирилівки, хоч хай би там були медузи. Але ж без окупантів, які відібрали у нас не лише море.... 

 

Нагадаємо, раніше ми писали

У Кирилівці бригада агентів у плавках грабує бази відпочинку