З опіками 90% тіла боєць пройшов 15 км пішки. У Дніпрі лікарі рятують поранених з найважчими травмами

У Дніпрі в опіковому відділенні однієї з міських лікарень лікарі-комбустіологи рятують поранених навіть з найважчими травмами. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Департамент охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради.

Пані Світлана працює у лікарні вже 42 роки і лише за час повномасштабної війни, її відділення прийняло понад 3 тисячі хворих з серйозними опіками.

Одним з останніх пацієнтів центру був військовий Дмитро, який отримав травму місяць тому. З важкими опіками тіла, він пройшов понад 15 кілометрів пішки до свого розташування, де отримав першу медичну допомогу.

меди

На момент надходження до опікового центру стан військового був вкрай тяжким. Опік полум’ям становив 90% поверхні тіла, а також дихальних шляхів.

Пацієнта було направлено до реанімаційного відділення. Його чекали комплексна терапія, операції з закриття ран штучною шкірою та перевʼязки.

За час проведений в опіковому відділення хворий переніс більше 10 наркозів на операційному столі, де за його життя боролись декілька бригад хірургів. Коли стан Дмитра стабілізувався, військовий був евакуйований на подальше лікування та реабілітацію.

меди1

меди2

меди3

меди4