Задля безпеки містян. У Дніпрі комунальники зрізають аварійні дерева та сухі гілки (Відео)

У дворі проспекту Дмитра Яворницького, 6 мешканці боялися проходити повз старі аварійні тополі до власних будинків, бо сухі гілки падали їм на голови. По допомогу звернулись до Штабу взаємодопомоги Громадської ради, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на ДніпроTV.

Комунальники пиляють аварійне дерево, бо для мешканців пр. Дмитра Яворницького, 6 воно становило неабияку загрозу.

Воно трухляве наскрізь, воно хиталося від вітру. Ці аварійні дерева, які зараз прибирають, у такому стані стояли вже роки 3-4. Ми дуже раді, що нарешті дісталися до них. Бо ми побоювалися за життя дітей, машини їздять тут, тож дуже задоволені, - говорить мешканець пр. Дмитра Яворницького,6 Сергій Железняк. 

Про проблемне дерево мешканці повідомили нещодавно. І такої швидкої реакції від комунальних служб навіть не очікували.

Дерева настільки літали туди-сюди, хиталися дерева. І люди занепокоєні, бо падали гілки. Позавчора звернулась на телеграм-канал — вода, газ, є окремий канал, і до Геннадія Корбана, - каже мешканка цього будинку Ірина Терехова.

Штаб взаємодопомоги Громадської ради спрямував заявку до профільного департаменту.

Жінка каже, що вже вчора приїхали комунальники.


Для мене це було дуже несподівано. Я знаю, що оперативно, але ж не настільки… Дуже вдячні і за оперативність, і за те, що всі, не тільки наші, але всі заявки виконуються, - каже Ірина Терехова.

Окрім аварійної тополі у дворі обрізають сухі гілки навколишніх дерев.

Одне у нас дерево на видалення — тополя, і ще 4-5 дерев на обрізку. На даний момент працює спецтехніка — це автовишка, за допомогою якої люди у нас омолоджують та обрізають дерева; це у нас маніпулятор, за допомогою якого ми прибираємо після себе гілки. Кожного дня в першу чергу ми повинні прибрати саме аварійне дерево, а потім вже працюємо за планом, - пояснює начальниця виробничої ділянки Правобережна-1 КП «Міськзеленбуд» Катерина Редька.

Докладніше - в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі та області розшукують безвісти зниклу Тетяну Народовську